CHATEAU QUILLET ØKO WODDEN 2015 BORDEAUX 12,5% 75CL. RØDVIN

CHATEAU QUILLET ØKO WODDEN 2015

Mere information
 • Druesammensætning:
  10%
  Cabernet Franc
  30%
  Cabernet Sauvignon
  5%
  Malbec
  55%
  Merlot
  1. Anbefales til:
   Gris, Grøntsagsretter, Kylling, Lam
   
   
   
  Producent: 
  Chateau Quillet
  small-arrow.gif


   
  Distriktet: 
  Bordeaux
  small-arrow


  1.  
  2.  
   
  Château Quillet er sammensat af 55% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc og 5% Malbec fra slottets egne økologiskdyrkede vinmarker. Vinstokkene er mellem 12 og 40 år gamle, og mellem vinrækkerne dyrker man græs og forskellige afgrøder, der dels fungerer som gødning, dels giver et bedre mikrobiologisk liv i jorden. Desuden har man reduceret kørslen mellem rækkerne med landbrugsmaskiner minmalt, for at undgå hærdning af jorden.

  Gæringen forgår på temperaturregulerede ståltanke, og efter en naturlig bundfældning modnes vinen i nogle måneder på en kombination af stål- og cementtanke. Hele processen foregår separat per druesort og i enkelte tilfælde per parcel. Sammenstikningen af vinene foregår et par måneder inden aftapning. Vinen er kun filtreret ganske let.

  En meget klassisk Merlot-domineret Bordeaux-vin, umiddelbar, aromatisk og frugtrig, men også med en god struktur og tørhed fra Cabernet og Malbec. Med lidt iltning i glasset kommer vinens mere komplekse karakter frem, både i duft og smag, bl.a. med nuancer af solbær og brombær. Den slutter med god sprødhed og god harmoni mellem rankhed og velour. Den vil egne sig til de fleste ikke for tunge kødretter, f.eks. med fjerkræ eller kalv samt til pastaretter, grøntsagsretter og hvidskimmeloste. Den kan også sagtens drikkes alene.

  ANMELDELSER

  Challenge International de Vin
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 • Pakke á 0
  EAN 3258691547770