Simonsigs Gewürztraminer er lavet i Late Harvest stil, dvs., at druerne er høstet ret sent - normalt fra primo marts til medio april. Vinen er lavet på 100% Gewürztraminer - en ret sjælden drue i Sydafrika (kun ca. 120 ha. i alt). Simonsig var en af de første til at prøve kræfter med Gewürztraminer i 1973, en druesort som er lidt vanskelig i Sydafrika og giver et lille udbytte, da den nemt bliver angrebet af råd. Vinen er lavet på druer fra ældre vinstokke, som tilfører dybde og kompleksitet og yngre vinstokke, som tilfører stor aroma og friskhed. Vinen er både gæret og modnet kort på ståltanke.
Gewürztraminer har en flot, gylden farve, og den sødmefulde duft byder på eksotiske nuancer af litchi, modne æbler, grape og hyben. I smagen er det en frugtrig og umiddelbar vin, med toner af syltede mirabeller, citrus og tuttifrutti-bolsjer. Den har samtidig en god balance mellem friskhed og sødme, og den slutter dejligt sprødt. Vinen vil være perfekt serveret som aperitif, til fisk eller skaldyr, til det asiatiske køkken - fx indisk kylling.