GRAND CALCAIRE PETIT CHABLIS AOC GRUHIER & DELAUNAY 2020 75CL 12,5
Varenummer: 071909
.
DKK 249,00 / Fl.
DKK 199,20 ekskl. moms
Bestsellers i Hvidvin
 • Druesammensætning:
  100%
  Chardonnay
  1. Anbefales til:
   Fisk, Skaldyr, Østers
   
   
   
  Producent: 
  Gruhier & Delaunay
   
  Distriktet: 
  Chablis


  1.  
   
  Grand Calcaire-vinene skal afspejle Chablis' autentiske stil: Præcision, subtilitet, kølighed og mineralitet. Parcellerne, som leverer druerne til Petit Chablis AOC, ligger på den højtbeliggende slette i Chablis, hvor undergrunden består af lag af brun kalk (Portlandian). Højden giver kølige nætter, som betyder en længere modning af druerne, der på denne måde bevarer syren og aromaen og giver sprøde og karakterfulde vine.

  Efter en skånsom presning af Chardonnay-druerne, bliver mosten gæret køligt på ståltanke (ca. 18°C). Derefter modnes vinen i 18 måneder på samme type beholdere, de to første måneder med omrøringer, for at give større kompleksitet. Det endelige blend af vinene fra de forskellige parceller og fra de forskellige modningstanke foretages umiddelbart inden aftapning.

  Det er først og fremmest friskheden og nerven, som karakteriserer denne vin. Duften er sprød og elegant, med nuancer af hvide blomster (akacie, tjørn), citrusfrugter (lime, grape) og hvide ferskner. Smagen er tør, frugtig og ret umiddelbar, med god balance mellem de eksotiske og mineralske toner. Vinen slutter med en let saltet karakter. God til salater, grønsagsretter, skaldyr og fisk. Prøv den også til asiatiske retter med lyst kød.
 • EAN 3701338001307
  Pakket af 0