Weingut Karl Schaefer i Pfalz har tappet vinen for os, og det bryder naturligvis med et af (grund)-principperne om bæredygtighed, men aftapning i Danmark på den høje, slanke flaske (flüte) er desværre ikke muligt.
Sternhof Riesling Feinherb laves på økologiskdyrkede druer, som hentes i den nordlige del af Pfalz-regionen, som kaldes Mittelhaardt-Deutsche Weinstraße og som er særlig kendt for at producere vine med god mineralitet og godt bid. Vinen er udelukkende gæret og modnet på ståltanke, en klassisk vinificering for området, som ikke forstyrrer Rieslings sarte harmoni mellem tørhed og frugtsødme.
Begrebet ”Feinherb” bruges i Tyskland for vine, som laves i den halvtørre stil: Denne Riesling er både umiddelbar, aromatisk og en smule eksotisk, men også sprød, klingende ren og med en lurende mineralitet, som fuldender værket. Vinen byder desuden på stor harmoni og charme med sarte nuancer af vilde blomster, grønne æbler, citrusfrugter, ananas og passionsfrugt, som matcher vinens struktur utrolig godt.
Perfekt til salater (gerne med gedeost), eksotiske retter med skaldyr og fisk samt til asiatiske retter med fx kylling eller and. Prøv den også til asparges.