TWO VINES CHARDONNAY 2019 WAS- HINGTON STATE, COLUMBIA CREST 75
Varenummer: 071066
 
DKK 99,00 / Fl.
DKK 79,20 ekskl. moms
Bought together with this product
Bestsellers i Hvidvin
 • Druesammensætning:
  100% Chardonnay
  100% Chardonnay
  Anbefales til: Fisk, Salat, Skaldyr, Østers, Fisk, Salat, Skaldyr, Østers
  Producent: Columbia Crest
  Distriktet: Washington State
  Two Vines Chardonnay er lavet af Chardonnay-druer (100% for 2019), som hovedsageligt er hentet i Yakima AVA og Horse Heaven Hills AVA begge en del af Columbia Valley. Klimaet i området er tørt, da Cascade bjergkæden mod vest, med op til over 4.000 meter høje bjerge, stopper de våde vejrsystemers fremdrift mod øst. Jordbunden i Columbia Valley er ikke særlig frugtbar og holder ikke godt på vandet, så drypirrigation giver optimal kontrol over vinplanternes vækstmønstre.

  Druerne bliver plukket ved deres optimale modning for at opnå den bedste balance mellem frugt, syre og sukker. Plukningen foregår om natten for at sikre druerne en kølig temperatur under transport til kælderen og dermed undgå oxydering. Druerne bliver presset direkte ved ankomsten til kælderen, med hele druer (uden forudgående masning), og mosten udsættes for en kold maceration i 6 timer inden gæringen. Dette for at udvikle maksimum aroma-, og smagsekstrakt i mosten. Gæringen foregår i ståltanke og derefter gennemgår 30% af vinen en malolaktisk gæring og en modning i 10 måneder på franske og amerikanske træfade, mens 70% af vinen bliver modnet på ståltanke. Til sidst blandes de to vine, og aftapning foregår efter en ganske let filtrering.

  Det er en meget harmonisk, tør og liflig hvidvin med en god mineralitet og en meget appetitgivende finish. Her finder man nuancer af citrusfrugter, æbler, grønne pærer og melon, men også letkrydrede toner. Opholdet på træfade for en del af vinen har tilført mere velour og fylde. Den vil egne sig fint til skaldyr eller fisk eller til kylling i hvid sauce.
 • Pakke á 0
  EAN 4019409208791