COTES DU RHONE ROUGE ØKO PARAL- LELE 45, PAUL JABOULET AINÉ 2018
Varenummer: 071067
 
DKK 129,00 / Fl.
DKK 103,20 ekskl. moms
Køb sammen med det her produkt
Bestsellers i Rødvin
 • Druesammensætning:
  55% Grenache Noir
  40% Syrah
  5% Andre
  Anbefales til: Hvidskimmeloste, Kalv, Lam, Gris
  Producent: 
  Paul Jaboulet Ainé
  Distriktet: Côtes du Rhône
  Navnet Parallèle 45 stammer fra den 45. nordlige breddegrad, som løber to km. fra Jaboulets kældre. Linien betragtes som grænsen til le Midi, som franskmændene kalder Sydfrankrig.

  Vinen er lavet af 55% Grenache Noir, 40% Syrah samt 5% andre druesorter, som kommer fra ca. 40 år gamle, økologiskdyrkede vinstokke i den sydlige del af Rhône, dels fra Rhôneflodens højre bred med klassiske, runde aflejringssten, dels fra Enclave des Papes nær Valréas, hvor undergrunden er ler- og kalkholdig. Udbyttet er holdt nede på ca. 45 hl./ha. Grenache bliver gæret i store, temperaturregulerede rustfrie ståltanke for at bevare frugtrigheden og friskheden, mens Syrah gæres separat i mindre gæringskar af træ, noget som tilfører fedme og kompleksitet. Efter sammenstikningen bliver vinen modnet i 9 måneder på ståltanke.

  Vinen har en flot, blank, rubinrød farve. Duften udvikler sig hurtig i glasset, med dybe, komplekse toner af krydderier, kirsebærsten og provencalske urter. Smagen har en flot tørhed, godt pakket ind i velour, med toner af bitter chokolade, engelsk lakrids og røde bær. Den slutter med en lækker kølighed som matcher krydderierne rigtig godt. De bløde tanniner giver tegn på et godt gemmepotentiale. Server den til lam, kalv og til hvidskimmeloste.
 • Pakke á 0
  EAN 3105714950553