COTES DU RHONE VILLAGES PLAN DE DIEU 2020 14% 75CL. RØDVIN
Varenummer: 070946
 
DKK 159,20 / Fl.
DKK 199,00 inkl. moms
Bestsellers i Rødvin
 • Druesammensætning:
  80%
  Grenache
  10%
  Mourvedre
  10%
  Syrah
  1. Anbefales til:
   And, Gris, Kalv, Lam
   
   
   
  Producent: 
  Paul Jaboulet Ainé
   
  Distriktet: 
  Côtes du Rhône


  1.  
   
  Vinen er en Côtes-du-Rhône Villages fra en af de klart bedre områder i appellationen, Plan de Dieu. Her er der blevet dyrket vin siden middelalderen af først tempelridderne, munke og andre klerikale. Dette gav området navnet Plan de Dieu (Guds slette). Vinen er lavet på Grenache (80%), og lige dele Syrah og Mourvèdre druer, som kommer fra en 6 ha. stor vinmark, hvor vinstokkende er 50 år gamle. Udbyttet er holdt nede på ca. 25 hl./ha. Vinen er gæret på ståltanke, og bliver derefter modnet i et år på store franske træfade.

  Vinen har en levende, rubinrød til violet farve. I duften finder man modne, ekspressive elementer af moden frugt, solbærlikør og lakrids og sydfranske krydderurter som Rosmarin, timian og lavendler (Garrigue). I smagen finder man mange af de samme elementer og en behagelig sødme, der er nærværende uden at være påtrængende, også i finishen. På mange måder smager den som en god Châteauneuf-du-Pape - den har de samme druer og samme varme klima.

  Server den til lam, kalv og til hvidskimmeloste. Den vil også være god til and og flæskesteg. Den giver meget fra sig i sin ungdom, men kan også nydes i op mod 5-6 år fra høståret.
 • Pakke á 0
  EAN 2105745350170