DE MANZANOS CRIANZA ØKO RIOJA 2016 14%
Varenummer: 071610
 
DKK 111,20 / Fl.
DKK 139,00 inkl. moms
Bestsellers i Rødvin
 • Druesammensætning:
  50%
  Garnacha/Garnatxa (Grenache)
  50%
  Tempranillo
  1. Anbefales til:
   Gris, Kylling, Lam, Ost
   
   
   
  Producent: 
  Manzanos


   
  Distriktet: 
  Rioja DOCa
  1.  
   
  Rioja Crianza De Manzanos er sammensat af lige dele Tempranillo og Garnacha, som hentes på vinmarker i den vestlige del af distriktet. De ca. 20 år gamle vinstokke er dyrket økologisk, og man er desuden ved at optimere biodynamiske teknikker. Undergrunden er domineret af kalk og ler og giver vine med både finesse og struktur. Da man praktiserer en dyrkning uden kunstvanding er udbyttet lavt, men vinene er til gengæld mere koncentrerede.

  Efter en klassisk gæring (separat for hver druesort) på ståltanke, bliver vinene modnet i 16 måneder på en kombination af små amerikanske og franske egetræsfade. Sammenstikningen foregår umiddelbart inden aftapningen, og vinen modnes på flaske i 12 måneder, inden den forlader kælderen.

  Vinen har en flot, rubinrød farve og er meget aromatisk, umiddelbar og frugtrig i duften, med nuancer af blommer, mørke kirsebær, vilde brombær og lakrids. I smagen har denne Rioja en god kødfuldhed og kompleksitet, men også en udpræget sprødhed, som gør vinen meget harmonisk. Den slutter meget ren med en klassisk, krydret stil - dog med god friskhed. Serveres til både lette og kraftige kødretter og til hvid- eller rødskimmeloste.
 • Pakke á 0
  EAN 8421950951228