LA TRINITE SAINT EMILIOM BORIE MANOUX BORDEAUX 2019 12,5% 70CL.
Varenummer: 071830
 
DKK 149,00 / Fl.
DKK 119,20 ekskl. moms
Køb sammen med det her produkt
Bestsellers i Rødvin
 • Druesammensætning:
  40%
  Cabernet Franc
  60%
  Merlot
  1. Anbefales til:
   And, Fuglevildt, Gris, Kalv, Okse
   
   
   
  Producent: 
  Borie Manoux


   
  Distriktet: 
  Saint-Emilion


  1.  
   
  Historien siger, at den hellige Emilion, der gav navnet til byen og området, tilbragte de sidste år af sit liv i en grotte, som lå der, hvor man i dag finder Chapelle de la Trinité (treenighedens kapel, den runde bygning til venstre på vinens etiket), midt i byen. I grotten havde den hellige Emilion fundet en kilde, hvis vand han derefter brugte til at udføre talrige mirakler på stedet! I dag er Borie-Manoux den eneste vinfirma, som har lov til at afbilde kapellet på en vinetiket!

  Selv om den ikke kommer fra et enkelt slot og hvert år bliver sammensat af vine fra forskellige oprindelser i St. Emilion, er det en meget klassisk St. Emilion-vin. Her viser vinhuset Borie-Manoux dets håndværk og dygtighed. Vinen er lavet på Merlot (60-80%), Cabernet Franc (20-40%) og i nogle årgange en smule Cabernet Sauvignon, en sammensætning som er ganske typisk for området. Gæringen foregår på ståltanke, og vinen gennemgår derefter en malolaktisk gæring. For modningen har man valgt at prioritere frugtkarakteren i vinen, og man modner derfor 85% af vinen i 6 måneder på ståltanke og kun 15% af vinen på træfade.

  Selv i sin ungdom giver vinen meget fra sig. Især efter lidt iltning afsløres lækre, krydrede, frugtrige toner med nuancer af kirsebær, jordbær og brombær. Smagen er den klassiske Saint-Emilion, først med toner af hø, skovbund, krydderier og til sidst nuancer af syltede, røde frugter. Den virker let og saftig men har samtidig en god fylde. Den vil egne sig godt til fjerkræ, som f.eks. and, retter med kalv- eller svinekød og til ikke alt for tunge okseretter. Serveres ved en temperatur på 16-18 grader.
 • Pakke á 0
  EAN 3249990317089