LES PETITES CUVEES RED PAY DOC, ABBOTTS & DELAUNAY 2021 13,5% 75
Varenummer: 071733
 
DKK 89,00 / Fl.
DKK 71,20 ekskl. moms
Køb sammen med det her produkt
Bestsellers i Rødvin
 • Druesammensætning:
  30%
  Carignan
  70%
  Grenache
  1. Anbefales til:
   Fisk, Gratinerede retter, Skaldyr, Sushi
   
   
   
  Producent: 
  Abbotts & Delaunay


   
  Distriktet: 
  IGP Pays d'Oc


  1.  
   
  Les Petites Cuvées Rouge er sammensat af druerne Grenache (70%) og Carignan fra udvalgte parceller i Hérault og Aude (sydlig del af Minervois) i IGP Pays dOc. De ca. 15-20 år gamle vinstokke vokser på skråninger i en højde af 150-200 m.o.h. med en ler- og kalkholdig undergrund, som giver frugtrige, sprøde og aromatiske vine. Cévennes- og Pyrenæer-bjergene i nærheden forsyner vinmarkerne med rimelige mængder regn, som sikrer vandreserver i dybden.

  Den ene halvdel af druerne vinificeres efter en thermo-vinificering, hvor den varme gæring giver meget runde og frugtrige vine, med intens karakter af hindbær, mens den anden halvdel gæres klassisk (køligt), og tilfører toner af brombær og mørke frugter. De forskellige cuvéer sammenstikkes og får en modning i 7 måneder på ståltank inden aftapning.

  Vinen har en blank, rubinrød farve med lilla skær. I duften er det først de røde bær, som kommer frem (hindbær, fuglekirsebær), men også nuancer af violer og hvidt peber. Smagen er afrundet og indtagende, med frugtige nuancer af brombær, lakrids, tobak og krydderier, som smelter godt sammen.

  Prøv den sammen med sydlandske grønsagsretter, til fjerkræ, gris og lam.
 • Pakke á 0
  EAN 3760011573920