PINOT NOIR NANCY'S VINES SONOMA COUNTRY ESTATE GROWN, CLINE 2019

 • Druesammensætning:
  100% Pinot Noir
  Anbefales til: Grøntsagsretter, Kalv, Lam, Pasta
  Producent: Cline Cellars
  Distriktet: Sonoma
  Serien Nancy's Vines hos Cline Cellars er lavet til ære for Fred Clines hustru Nancy, som er en meget aktiv forkæmper for beskyttelse af miljøet på ejendommen og i området generelt. Hvad vine angår har hun især en forkærlighed for bl.a. Sparkling, Riesling, Zinfandel og Pinot Noir, som alle findes i serien i de bedste årgange... Druerne til Pinot Noir 2019 hentes i det nordlige Californien, først og fremmest i Sonoma County og Sacramento Delta, men også i Contra Costa County og Lodi. Denne sammensætning giver vinen god kompleksitet og harmoni, men også en frugtrighed og kølighed, som passer fint til Pinot Noir.

  Druerne er håndplukkede og bliver derefter afstilket og skånsomt mast for at undgå for meget tannin i vinen. Mosten overføres på rustfrie ståltanke, hvor gæringen foregår spontant med druernes egne gærceller, og med daglige omrøringer. Efter en let presning bundfælder vinen og modnes i 11 måneder på medium-toasted franske fade (1-4 år gamle).

  Her finder man aromatiske toner af kirsebær, hindbær og granatæbler, men også sarte nuancer af peber og vanilje. Smagen er let og frugtrig med lækre, saftige toner af røde frugter og krydrede nuancer. Den er fint afrundet i eftersmagen, med god sprødhed og charme. Server den fx til lam eller kalv, men også til en risotto med kylling. Prøv den også serveret let afkølet til grillet tunfisk.
 • Pakke á 0
  EAN 0098652840099