GUILHEM 2018 75 CL. 12,5% ROSÉVIN

GUILHEM 2018 75 CL. 12,5% ROSÉVIN

Mere information
 • Druesammensætning:
  20% Carignan
  20% Syrah
  60% Grenache
  Producent: Mas de Daumas Gassac
  Distriktet: Frankrig
  Da nogle vinbønder i Languedoc i 1991 stod foran en EU-finansieret braklægning, hvor nogle af de ældste og bedste vinstokke på velbeliggende skråninger skulle graves op, besluttede Mas de Daumas Gassac at indlede et redningsforsøg for disse marker. Man indgik derfor et partnerskab med nogle af de berørte vinbønder, således at familien Guiberts ekspertise og innovative tanker kunne medvirke til en rentabel produktion af klassiske Languedoc-vine, som alle kunne betale. Resultatet blev (også) en succes og udgøres i dag af bl.a. vinserien Gassac Guilhem.

  Druerne til Guilhem Rosé består primært af Grenache (normalt ca. 60%) og desuden Carignan og Syrah, som høstes på skråninger nær landsbyen Pinet, hvor undergrunden især består af kalksten og runde aflejringssten. Druerne bliver afstilket ved ankomsten til kælderen og gennemgår en kort skindmaceration, før de presses. Dette giver mosten dens flotte, pink farve. Gæringen foregår derefter i temperaturregulerede rustfrie ståltanke. Til sidst modnes vinen i 5-6 måneder i de samme ståltanke.

  Vinen har en smuk, blank, pink farve. Duften er meget umiddelbar med især toner af røde bær (jordbær, hindbær, ribs), men også nuancer af citrusfrugter. Smagen er flot og harmonisk med nogle af de samme frugtnuancer som i duften samt en lang, frisk og appetitvækkende eftersmag. Perfekt til f.eks. kolde buffeter med salater, diverse pålæg, grønsagstærter, pasta- eller risottoretter med skaldyr, fisk eller fjerkræ i hvid sauce.
 • Pakke á 0
  EAN 3257698201104