DECUS CHIARETTO CANTINE LENOTTI 2020 12% 75CL. ROSÉVIN

DECUS CHIARETTO CANTINE LENOTTI

Mere information
 • Druesammensætning:
  40% Corvina
  20% Molinara
  40% Rondinella
  Producent: Cantine Lenotti
  Distriktet: Bardolino
  Druerne (40% Corvina, 40% Rondinella samt 20% Molinara) til denne Chiaretto Bardolino DECUS er hentet på Lenottis vinmarker ved landsbyerne Bardolino, Lazise, Cavaion og Garda nær Gardasøen. Alle parcellerne er beplantet efter pergola eller espalier systemet, som sikrer druerne en perfekt modning og tillader kølige vinde fra Gardasøen at suse gennem rækkerne. Det afkøler og tørrer druerne og beskytter dem mod bl.a. skimmelsygdomme. Jordbunden på de forskellige parceller består hovedsageligt af knuste moræne-sten, sand, ler og kalk, en sammensætning som er perfekt til vindyrkning, og er en af hemmelighederne bag områdets særlige kvalitet.

  Straks efter en separat plukning af hver druesort bliver druerne skånsomt mast og macereret med deres skind i 15-20 timer. Efter presningen bliver mosten gæret separat i ståltanke. Vinen sammenstikkes følgeligt og lagres vinteren over på rustfrie ståltanke.

  Rosé DECUS er en nyhed hos Lenotti og produceres kun i et begrænset antal flasker. Den har en flot, sart pink farve, og i duften finder man sarte aromaer af fersken og hindbær. I smagen er vinen meget umiddelbar, sprød og delikat med lækre, saltede og mineralske toner. En meget appetitvækkende og charmerende rosé med masser af lækre nuancer, som vil passe godt til f.eks. sydlandske retter. Prøv den også til pizza, til pasta- eller risottoretter med fisk, skaldyr eller til lyst kød.
 • Pakke á 0
  EAN 8000305027001