BORNHOLM SNAPS SEVABLØDDA 50CL.
Varenummer: 071935
.
DKK 199,00 / Fl.
DKK 159,20 ekskl. moms
Køb sammen med det her produkt
 • En bornholmsk dram - over 100 år gammel - oprindeligt i kategorien "ingen opskrift efterladt". Politibetjent Axel Nibe fra Nexø, holdt dog øje med det hele i 1909, men afslørede først historien i 1964: "Brændehandel og skibsproviantering H. S. Munch fremstillede "ejn søder sup", der lagde navn til forfriskningspauserne under skibenes ophaling på bedding. Når slidsken blev indsmurt med sæbe, fik de tørstige halse også sin "blødda", og deraf navnet sevablødda som er bornholmsk og betyder at blødgøre sæbe. Indholdet er sammensat af mange lige dele delikat spiritus, og "Dænj ska drikkes te enj kanj saj Sevablødda ræjtit. Når en inte kanj saj'ed mera, ska enj la varra."

  Duft: Krydret kanel, Kirsebær og et hint af nellike.

  Farve: Dyb, tung og gylden

  Sevablødda - hvordan skal den nydes og serveres?

  En traditionel kirsebær dram fra Bornholm bør efter de flestes opfattelse nydes som den er. Helt enkel og kun i sin egen form. Men det er ikke alle der er lige så hårdføre som de gamle fiskere på klippeøen. Hos Bornholmspirits har de udviklet en cocktail som benytter Sevablødda. Opskriften følger:

  • 4 cl. Sevablødda
  • 12 cl. Gingerbeer
  • Limesaft

  Fremgangsmåde: Hæld Sevabløddaen i et glas med isterninger og fyld op med Ginger Beer. Pres en smule lime ned i glasset. Pynt med lime. De bruger snaps, vodka og meget andet. Cocktails må man godt eksperimentere med, ligesom de mange forskellige snaps.

 • EAN 5703397100586
  Pakket af 0