RIGA BLACK BALSAM HERBAL LETLAND 70CL. 45% BITTER
Varenummer: 070976
 
DKK 215,20 / Fl.
DKK 269,00 inkl. moms
RIGA BLACK BALSAM HERBAL LETLAND

Mere information
 • Historien om Riga Black Balsam går helt tilbage til 1700tallet, da den russiske kejserinde Katharina den Store besøgte byen. Omkring år 1750 fremstillede Apotekeren i Riga, Abraham Kunze, en Kunzer Balsam ved hjælp af gamle apotekerrecepter. Siden har Wolfschmidts Destilleri i Riga gennem generationer fremstillet Riga Balsam og distribueret den i lerflasker.

  Ifølge legenden kunne Kunze helbrede kejserinde Katharina 2. af Ruslands mavepine, da hun lagde visit i 1752, ved at hun jævnligt drak Riga Balsam under et ophold, og snart blev drikken en af favoritterne ved det russiske hof og over hele Europa. Navnet ”balsam” refererer til at drikken egentlig var et lægemiddel.
  Kun naturlige ingredienser er brugt til fremstillingen; urter, rødder og bær er med til at give selv kendere en ny oplevelse. Riga Black Balsam blandes i store egetræs fade - og her får blandingen lov til at ”hvile sig” i lang tid, for at få den karakteristiske styrke og lette bitter-sødme frem i smagen.

  Duft

  Hele 24 forskellige ingredienser, bl.a. birkeskud, hindbør, ingefær, sorte peberkorn, pebermynte, citron blade og honning rammer næsen med fuld kraft

  Smag

  Delikat anderledes, meget blød og nærmest fløjlsagtig på tungen. Riga Black Balsam åbner en hel verden af smagsindtryk fra de 24 urter, krydderier, blomster, safter og bær der indgår i opskriften. Især hvis du giver dig tid til at varme væsken op i glasset før du drikker det

  Kommentar

  Dette er bestemt ikke en kedelig oplevelse - og bortset fra at drikke denne bitter til morgenkaffen - er den også velegnet ”under åben himmel” og i cocktails.

 • Pakke á 0