Armagnac er en destillation af hvidvine. Primært bruges druesorterne Ugni Blanc for smagens kraft og længde, Bacco for specifikke karakterer og fylde, samt Folle Blanche, som er kendt for sin overraskende frugtighed.
Vingården er beliggende i hjertet af Bas Armagnac. Den syrerige og sandede muldjord (kendt som tawny sand) giver de bedste vækstbetingelser for druer og producerer de mest delikate og frugtige armagnacs. Vinstokkene er i gennemsnit 25 år gamle og der høstes i otcober. Produceres uden brug af konserveringsmidler eller andet tilsætningsstoffer. Hvidvinene kendetegnes af lavt alkoholindhold og en gennemsnitlig surhed.
Vinet destilleres på Domaine de Joÿ kort efter den er fermenteret. Armagnacen lagres både på nye Gascon egetræsfade i kælderen, for at give den sin særlige karakter, og på fade lavet af egetræ fra det centrale Frankrig, for smidighed og elegance. Efter den initierede lagring flyttes Armagnacen til ældre fade for at fuldføre processen og opnå den rette balance mellem træ og frugt.
Armagnac er som højlandswhisky, ren og kraftig i smagen. Bas Armagnac findes i tre varianter: VSOP, XO og Hors D`age, der også er aldersranglisten. Joÿ-Bas er fra højeste kvalitetshylde. Druerne er fra dalene i sydfrankrig, og har derfor fået masser af sol og kalkholdigt vand.
Bag huset Joÿ Bas-Armagnac står faktisk en familie fra Schweiz. De flyttede til Gers departementet og dermed Gascogne regionen. Interessen for dyrkning af vin og fremstilling af spiritus har drevet Véronique og André Gessler og deres sønner Olivier og Roland. Og kvalitet har familien forstand på - det mærkes i deres armagnac.
Joÿ Bas-Armagnac VSOP
Duft af lyst opvarmet træ. Frisk i smagen, der afslører al det ungdommelige ved denne allerede velafbalanceret armagnac. Joÿ Bas-Armagnac VSOP er lavet på druerne Bacco & Ugni Blanc. Lagret i 5 år på nye fade (Limousin og Gascon eg).
Hvis prisen er vigtigt - og kvaliteten skal være i top, så er denne friske VSOP et godt valg.