Lenotti producerer kun Recioto i de bedste årgange og i meget små mængder. Druesorterne Corvina (50%), Rondinella (40%) og Molinara kommer fra egne vinmarker i Valpolicella Classico-distriktet. Druerne høstes ultimo september eller primo oktober og lægges til tørre i små kasser indtil januar/februar. Ved tørringen taber druerne 35-40% af vægten, da en del af væsken fordamper. På denne måde koncentreres juicen, og sukkerindholdet stiger.
Efter endt tørring bliver klaserne afstilket og skånsomt presset. Gæringen går kun langsomt i gang pga. den lave temperatur, (det kan i visse tilfælde være nødvendigt at opvarme kældrene), og foretages i store fade af slovensk træ i ca. 40 dage. Efter første klarering bliver vinen hældt på ståltanke og fortsætter gæringen indtil vinen har den rigtige balance mellem sukker og alkohol. Inden aftapningen bliver vinen modnet nogle måneder på ståltank.
Recioto fra Lenotti har Reciotos klassiske sødme og velouragtigt karakter. Det er en meget aromatisk og frugtrig dessertvin med god friskhed og finesse. Den vil gøre sig som aperitif, som et glas til uventede gæster eller i slutningen af måltidet f.eks. til kage. Prøv den også til en god Gorgonzola.