MALMSEY RICH 5 ÅRS MADEIRA BLANDYS 19% 75 CL.
Varenummer: 072104
.
DKK 225,00 / Fl.
DKK 180,00 ekskl. moms
Køb sammen med det her produkt
Bestsellers i Dessertvin
 • Druesammensætning:
  100%
  Malmsey (Malvasia)
  1. Anbefales til:
   Aperitif, Dessert, Kage, Ost
   
   
   
  Producent: 
  Blandys Madeira


   
  Distriktet: 
  Madeira


  1.  
   
  5 Years Old Malmsey Rich er lavet på Malmsey-druer (Malvasia), som hentes på diverse parceller på nordkysten nær São Jorge, i en højde af 150-200 meter. Efter en klassisk gæring på tank (ca. 2 dage) og tilsætningen af brandy, bliver vinen modnet på amerikanske træfade, i første omgang i de øverste lokaler på loftet i vinhuset i Funchal efter Canteiro-teknikken. I løbet af modningen bliver vinen flyttet til køligere lokaler midt i huset og slutteligt til stuelokaler, som er endnu køligere. Aftapning foregår efter en naturlig bundfældning og slutblanding, hvor man prioriterer frugtkoncentration og harmoni, og hvor gennemsnitsalder er 5 år.

  En sød Madeira, mørk i farven og med lækre dufte af tørrede frugter, vanilje, nougat, og lys chokolade. I smagen finder man karakter af figner, sharonfrugter (eller mispel), men også milde krydderier. Den slutter med nuancer af bivoks og honning, men har samtidig en god harmoni mellem frugtsødme og syre.

  Den kan serveres som aperitif, men er lige som født til desserter f.eks. frugttærter, chokolade-, nøddekager, buddinger samt blåskimmeloste. Prøv den også for sig selv efter et måltid. Den kræver ingen iltning, men må gerne serveres en smule afkølet.

  ANMELDELSER

  Int. Wine & Spirit Challenge Silver/ Medal
   
  Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021 /
   
  Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020 /
   
  International Wine Challenge Bronze/ Medal
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 • EAN 5010867600065
  Pakket af 0