Cuvée 22 Brut er reelt en ”Blanc de Blancs”, da den udelukkende er lavet på Chardonnay. Druerne er høstet manuelt fra ikke færre end 22 forskellige parceller, og den efterfølgende (kølige) gæring er foretaget separat for hver parcel. Herefter hviler vinene på deres ”lie” (bundfald) i nogle måneder inden de blandes og 2. gæringen igangsættes i flaskerne. Lagringen på gærresterne varer i hele 24 mdr. efterfulgt af degorgeringen, hvor den moderate tilsætning af sukkerlikør (liqueur de dosage) holder restsukkerindholdet på relativt lave 5,1 g/l.
Cuvée 22 Brut er Castello Bonomi’s signaturvin, som tilsigtes at være en sand eksponent for det klassiske Franciacorta-terroir. Vinen har en lysgylden farve med fine og vedvarende bobler, aromaer af ananas, fersken og abrikos samt noter af akacieblomst og tørret frugt. Smagen er frisk, blød og elegant og afslutter med en fin mineralsk note.
Servér vinen ved 6-7° som aperitif, til retter med fisk og skaldyr eller til sommerens lette grøntsagsretter.