Lenottis Spumante Extra Dry er lavet på druerne Pinot Grigio og en lokal sort Incrocio Manzoni, begge dyrket øst for Gardasøen. Incrocio Manzoni er en hybrid drue opfundet af Prof./Agronom Luigi Manzoni i 1930erne ved at krydse Riesling Renano og Pinot Blanc. Den er især populær i Veneto til IGT-vine og Spumante, hvor den giver en meget aromatisk og frugtrig stil.
Straks efter høsten bliver druerne skånsomt mast separat og får en kort macerering med skindet, før druerne presses. Mosten fra de to druesorter blandes og gennemgår derefter en lang gæring på tryktank (Charmat-metoden) af rustfrit stål under temperaturregulering (15-16 grader).
Lenottis Spumante Extra Dry (som i italiensk Spumante-lovgivning betyder mindre tør end Brut) har en dejlig, lysgylden farve. Duften er meget aromatisk og frugtrig med nuancer af vilde blomster, grape og lindeblomst. Smagen er meget ren, delikat og sprød med en god, behagelig frisk eftersmag. Det er en klassisk halvtør mousserende vin til receptioner, aperitif eller haveparty, men den kan også fint serveres til salater eller til forretter eller til desserter.