Mere om produktet
Vinmarken Vaulorent er den eneste 1. Cru-vinmark som ligger på samme skråning på højre bred af åen Serein, hvor man ellers finder Chablis’ 7 Grand Cru’er. Den grænser faktisk op til Grand Cru-vinmarken Les Preuses, og har samme jordbundstype. Nå man kigger på et Chablis-kort, er det svært at forstå, hvorfor den ikke i dag er Grand Cru. Sagen er, at den rent faktisk BLEV klassificeret som Grand Cru samtidigt med de andre vinmarker, men at den daværende ejer ikke ønskede det, fordi han vil slippe for at betale den afgift, som fulgte med… Mange Chablis-entusiaster ved, at når de drikker en 1. Cru Vaulorent, får de i virkeligheden en Grand Cru-oplevelse.
Jean-Marc Brocard råder over en lille økologiskdyrket parcel med vinstokke, som er ca. 45 år gamle og vender mod syd og sydøst. Druerne presses umiddelbart efter ankomsten til kælderen, og gæringen foretages med druernes egne gærstammer, snoget som sikrer, at den enkelte parcels unikke karakter afspejles bedst muligt. Efter en malolaktisk gæring modnes vinen i 14 måneder ”sur lie” på store, franske træfade (foudre), uden omrøring. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering, hvis nødvendigt.
Chablis 1. Cru Vaulorent har en flot, gylden farve, med sølv skær. Marken er kendt for at producere meget komplekse, sprøde og mineralske vine i en klasse for sig, og Brocards udgave er ingen undtagelse. Duften byder på lækre toner af vilde, hvide blomster, modne frugter (hvide ferskner, grape, litchi) og ristede nødder. Smagen afslører mere eksotiske nuancer af mango, passionsfrugt og akaciehonning. Den slutter meget elegant og raffineret, med en flot mineralitet. En god ledsager til fiske- og skaldyrsretter (laks, pighvar, hummer). Prøv den også med fjerkræ i en cremet, lys sauce.