CHABLIS DOMAINE JEAN-MARC BROCARD 2022 12,5% 75CL.
Varenummer: 072578
.
DKK 198,00 / Fl.
DKK 158,40 ekskl. moms
Køb sammen med det her produkt
Bestsellers i Hvidvin
 • Distrikt Chablis.

  Producent Domaine Jean-Marc Brocard. 

  Mere om produktet

  Domaine Jean-Marc Brocard høster Chardonnay-druerne til deres Chablis på syd/sydøst-vendte parceller med en klassisk ler- og kalkholdig jordbund og vinstokke, som er 10-30 år gamle. De forskellige parceller høstes separat med moderne, skånsomme høstmaskiner, som reducerer høsttiden væsentligt. Druerne presses umiddelbart efter ankomsten til kælderen.

  Da man råder over ikke færre end 200 ståltanke i forskellige størrelser i kælderen, foretager man også i stor udstrækning separate gæringer af parcellerne med druernes egne gærstammer, noget som sikrer, at den enkelte parcels unikke karakterer afspejles bedst muligt. Efter en malolaktisk gæring modnes de forskellige vine i 7-9 måneder på ståltanke, uden omrøring. Sammenstiktingen af vinene fra de forskellige parceller foretages efter modningen og varierer efter årgangens stil. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering, hvis nødvendigt.

  Chablis fra Domaine Jean-Marc Brocard har en flot, lysgylden farve med grønligt skær. I duften finder man nuancer af citrusfrugter, grønne æbler, hvide ferskner og passionsfrugter. Smagen er ren og sprød, med god fylde, struktur og en meget charmerende harmoni mellem tørhed, frugtsødme og mineralitet. En flot repræsentant for den meget klassiske Chablis-stil!

  Serveres til skaldyr- eller fiskesupper, rå eller gratinerede østers, rogn, grillede eller dampede fisk.

 • EAN 3436804110411
  Pakket af 0