CHENIN BLANC, SAINI, LEO STEEN WINES 2018 13% 75CL.
Varenummer: 071209
.
DKK 199,00 / Fl.
DKK 159,20 ekskl. moms
Bestsellers i Hvidvin
 • Druesammensætning:
  100% Chenin Blanc
  Anbefales til: Asiatisk, Fisk, Pasta, Skaldyr
  Producent: Leo Steen Wines
  Distriktet: Dry Creek Valley
  Efter flere års søgen for at finde vinmarker, som kunne levere kvalitets Chenin Blanc, fandt Leo Steen ca. 38 år gamle vinstokke i Dry Creek Valley (Saini Vineyards) i den nordlige del af Sonoma. Her finder man sand- og leraflejringer fra den udtørrede flod i et område, som er påvirket af kølige vinde fra Sonoma Coast. Begge forhold er perfekte for produktion af hvidvine og især Chenin Blanc, som her får en ganske særlig sprødhed og charme.

  Efter en skånsom masning gennemgår druerne en kort skindmaceration inden presning. Gæringen foregår i ståltanke med druernes egen gær. Derefter bliver 90% af vinen overført på neutrale fade af fransk egetræ, og 10% på æggeformede cementtanke. Modningen varer i 5 måneder on fine lees (med bundfald) for begge vine.

  Chenin Blanc Saini Vineyards, Dry Creek Valley fra Leo Steen har en blank, lysgylden farve med grønt skær. I duften finder man toner af citrusfrugter, jasmin, akacieblomst, kamille og timian. Smagen er sprød og tør med en god frugtkarakter og samtidig en god struktur. Den slutter med karakterer af vilde blomster.

  Server den til pasta- eller risottoretter med skaldyr eller fisk, til salat eller til asiatiskprægede fjerkræsretter i hvide saucer.

  ANMELDELSER

  Vinous 93/100 Point
 • EAN 0798304379341
  Pakket af 0