DOURTHE BLANC NO. 1 BORDEAUX 2019 12,5% 75CL.
Varenummer: 071526
.
DKK 119,00 / Fl.
DKK 95,20 ekskl. moms
Køb sammen med det her produkt
Bestsellers i Hvidvin
 • Druesammensætning:
  100%
  Sauvignon Blanc
  1. Anbefales til:
   Fisk, Kylling, Salat, Skaldyr
   
   
   
  Producent: 
  CVBG-Dourthe
   
  Distriktet: 
  Bordeaux


  1.  
  2.  
   
  Den hvide Dourthe N°1 blev produceret for første gang i 1988 og var et bud på en moderne kvalitets hvidvin fra Bordeaux, dengang som i dag lavet på druesorten Sauvignon Blanc. Druerne blev hentet forskellige steder i Bordeaux, fra udvalgte parceller hvor man havde kontrol over dyrkningen, ved at udstede retningslinjer til drueproducenterne, som prioriterede kvalitet og typicitet. Samtidig opfandt man vinificeringsteknikker, som fremhæver frugt og aroma i vinene, i tråd med hvad de fleste vinnydere forventer i en moderne hvidvin.

  Efter en afstilkning og en let masning, gennemgår de optimalt modne Sauvignondruer en kølig skindmaceration i nogle timer, efterfulgt af gæringen i temperaturregulerede rustfri ståltanke. Derefter bliver vinen modnet i 6 måneder på sit lie (bundfald) med løbende omrøringer. Det sikrer god struktur, harmoni og frigiver druesortens sarte aromaer.

  I duften samler Dourthe N°1 Sauvignon Blancs klassiske nuancer af hyldeblade, grønne tomater, men også mere modne og afrundede toner af citrusfrugter og eksotiske frugter. I smagen er vinen meget fyldig, med en god balance mellem struktur og frugt. Vinen slutter sprød og tør med lange, friske aromaer. Server den til skaldyrs- og fiskeretter, til fjerkræ eller til fåre-eller gedeoste.
 • EAN 3258691192574
  Pakket af 0