BOURGOGNE CHARDONNAY SEPTEMBRE 2021 75 CL. 12,5 % HVIDVIN
Varenummer: 070804
.
DKK 199,00 / Fl.
DKK 159,20 ekskl. moms
 •  
BOURGOGNE CHARDONNAY SEPTEMBRE


Mere information

Køb sammen med det her produkt
Bestsellers i Hvidvin
 • Druesammensætning:
  100%
  Chardonnay
  1. Anbefales til:
   Asiatisk, Fisk, Quiche, Skaldyr
   
   
   
  Producent: 
  Edouard Delaunay
   
  Distriktet: 
  Bourgogne Generique


  1.  
   
  Basis-serien Septembre hos Edouard Delaunay, som omfatter en Bourgogne Chardonnay og en Bourgogne Pinot Noir, bærer navnet for årets vigtigste måned i Bourgogne, hvad modning angår. Alt kan ske vejrmæssigt i september i dette nordlige distrikt, med stor betydning for slutresultatet, såvel kvalitets- som stilmæssigt.

  Chardonnay-druerne til denne vin hentes i 2 områder: Dels Côte dOr (65%) med Hautes Côtes de Nuits og Côtes de Beaune (bl.a. Meursault og Chassagne), valgt for deres elegance, friskhed og mineralitet, men også Macon (primært Igé-distriktet) som bringer velour og frugtrighed. Denne diversitet giver mulighed for at finde den rette harmoni mellem finesse, struktur og fylde. Vinene fra Côte dOr bliver vinificeret klassisk som andre store, hvide Bourgogne-vine med en delvis gæring og en modning på træfade, mens Maconnais-vinene bliver både gæret og modnet på ståltanke, for at bevare frugtstilen.

  Bourgogne-Chardonnay Septembre har en flot, lys, gylden farve. Duften er ret åben, med både finesse, renhed og friske frugttoner (citrusfrugter, litchi), men også mere Meursault-nuancer, med fedme, ferskner og hvid chokolade. Man fornemmer også en diskret trækarakter, som giver god kompleksitet. I smagen er vinen kødfuld uden at være tung, med god harmoni mellem de eksotiske og lidt nøddeagtige toner og sprødheden. En meget vellavet hvidvin, som placerer sig i en klasse over normale hvide Bourgogne-vine.
 • EAN 3701338000218
  Pakket af 0