NOW CHARDONNAY BIO MCLAREN VALE PAXTON VINEYARDS 2021 13%
Varenummer: 072546
.
DKK 125,00 / Fl.
DKK 100,00 ekskl. moms
Bestsellers i Hvidvin
 • Druesammensætning:
  100%
  Chardonnay
  1. Anbefales til:
   Asiatisk, Fisk, Skaldyr, Sushi
   
   
   
  Producent: 
  Paxton


   
  Distriktet: 
  McLaren Vale


  1.  
   
  Now-serien blev lavet for første gang i årgang 2017, hvor man oplevede særligt gode forhold i Mcaren Vale til at producere meget aromatiske og sprøde vine. Navnet Now hentyder til Natural Organic Wine. Chardonnay-druerne hentes på ejendommens biodynamiskdyrkede vinmarker i McLaren Vale, hvor nætterne er kølige, og hvor modningen derfor normalt foregår langsomt.

  Druerne bliver håndplukket om natten og presset i hele klaser altså uden forudgående afstilkning eller masning for at forkorte processen. Herefter er mosten overført til gæringstanke af stål, hvor gæringen starter spontant med druernes egen gærceller. Efter en efterfølgende malolaktisk gæring blev vinen yderligere lagret i 2-3 måneder, med løbende omrøringer, for at opnå optimal aroma og smag fra bundfaldet. Vinen er aftappet umiddelbart efter en naturlig bundfældning og en let filtrering dette for at fremme druesortens friskhed og bid.

  I duften er det først de eksotiske frugttoner som dominerer, med nuancer af ferskner, pærer, mango og honning, men man fornemmer også friskhed og bid til sidst. Smagen er ret cremet, med nogle af de samme nuancer som i duften, men også friskere karakterer af melon, citrusfrugter og kiwi samt en god mineralitet. Perfekt til skaldyrs- og fiskeretter, gerne med eksotiske eller asiatiske saucer.
 • EAN 0858787000580
  Pakket af 0