PINOT GRIGIO BIO DOC VENEZIA FIDORA 2022 75CL. 12,5% ITALIEN
Varenummer: 072352
.
DKK 125,00 / Fl.
DKK 100,00 ekskl. moms
Køb sammen med det her produkt
Bestsellers i Hvidvin
 • Druesammensætning:
  100%
  Pinot Grigio
   
   
   
   
  Producent: 
  Fidora


   
  Distriktet: 
  Venezia DOC


  1.  
   
  Pinot Grigio-druerne til denne vin hentes på ejendommen Civranetta ved den historiske Via Annia (nær , Laguna di Venezia), hvor Fidora har dyrket vin i mere end 100 år. Det var benediktinermunke, som i det 14. årh. omdannede en del af skoven til landbrug, og bl.a. plantede vinstokke i kvadratiske parceller, adskilt af grøfter - en dyrkningsform, som man har bevaret på Civranetta. Fidora omdannede dyrkningen på de 80 ha. vinmarker til økologi i 1974 og senere til biodynamik. De resterende 80 ha. på ejendommen er dækket af skov, krat, enge og damme, som sikrer en perfekt biodiversitet.

  Indflydelsen fra havet og kølige vinde fra de nordvestlige bjerge sikrer et stort temperaturskift mellem dag og nat. Dette giver en langsommere modning for druerne, men til gengæld god aroma, bid og finesse - ikke mindst til Pinot Grigio. Vinen er gæret på ståltanke og derefter modnet på sit lie i ca. 7-10 måneder på samme type tanke, for netop at bevare den sarte balance i vinen

  Vinen har en flot gyldengrøn farve og lækre, aromatiske nuancer af vilde blomster, grønne æbler og citrusfrugter i duften. Man fornemmer allerede en god tørhed, sprødhed og finesse i glasset, og med lidt iltning kommer der mere komplekse, dybere, mineralske toner. I smagen er vinen dejlig tør og liflig, igen med spændende mineralske toner og stor personlighed. Sidst i smagen finder man en smule eksotisk karakter, som er helt klassisk for Pinot Grigio. Vinen kunne sagtens bruges som velkomstvin, men den helt perfekt til skaldyrs- og fiskeretter - kolde som varme, til asiatiske retter, eller retter med hvidt kød i lyse saucer.
 • Pakket af 0