POUILLY-FUMÉ LES CHARMES DOMAINE CHATELAIN 2018 12,5% 75CL.
Varenummer: 071614
.
DKK 199,00 / Fl.
DKK 159,20 ekskl. moms
Køb sammen med det her produkt
Bestsellers i Hvidvin
 • Druesammensætning:
  100%
  Sauvignon Blanc
   
   
   
   
  Producent: 
  Chatelain, Domaine


   
  Distriktet: 
  Pouilly


  1.  
   
  Pouilly-Fumé Les Charmes laves på Sauvignon-druer som kommer fra en enkelt parcel Le Champs du Charme, som jordbundsmæssigt er delt i to. Den øverste del af skråningen består af ler og sand, mens den nederste del er en blanding af kalk og mergel. Denne druediversitet giver en sjælden harmoni til vinen. Vinen er gæret på temperaturregulerede (16°-18°) ståltanke og derefter modnet i 10 mdr. på ståltanke, dog med 10% af vinen modnet i 5 mdr. på egetræsfade. Inden aftapningen bliver vinen modnet på træ sammenstukket med vinen modnet på tank.

  Les Charmes har en meget dyb, blank, gylden farve. Duften er meget diskret og delikat med Pouilly-Fumés klassiske karakter af flintsten, men også med også med sarte nuancer af vanilje og ristet brød (Fumé betyder faktisk røget på fransk). I smagen har vinen en god velour og fedme, men det er dens sprødhed og liflighed som charmerer, især i eftersmagen, hvor man også finder toner af citrusfrugter og en god mineralitet.

  En god ledsager til retter med skaldyr (muslinger, krebs, hummer), laksetatar og fisk i lys sauce. Prøv den også til kraftige oste som fx ged.
 • EAN 3453290200006
  Pakket af 0