Maison de la Villettes Sauvignon Blanc er lavet på 100% Sauvignon-druer, som hentes i fire forskellige terroirs i Sydfrankrig: I Hérault-dalen, hvor man opnår vine med frugt og blødhed, i Gard- og Aude-dalene, som bringer aroma og kompleksitet, og i den østlige del af Aude-området, hvor et lidt køligere klima giver stor friskhed og et godt bid.
Druerne bliver alle høstet i morgentimerne, så druerne ankommer til kælderen, mens de er kølige. Efter en skånsom knusning foretager man en få timers kølig skindmaceration, så mosten får en optimal farve-, aroma- og frugtekstrakt inden presningen. Gæringen foregår på ståltanke, efterfulgt af en modning på lie (med bundfald) i nogle få måneder, ligeledes på ståltanke. Det er den umiddelbar, aromatisk og frisk stil man prioriterer i denne vin.
Vinen har en blank, lysgylden farve. Duften er klassisk for en sydfransk Sauvignon Blanc, med aromatiske, tørre nuancer af citrusfrugter og en smule hyld, men også mere eksotiske toner af lindeblomst og passionsfrugt. Smagen er flot struktureret, igen med god aroma og friskhed samt let krydrede urter til sidst. I det hele taget en vellavet, tør og appetitvækkende hvidvin. Server den til skaldyr og fisk - gerne inspireret af det asiatisk køkken, eller til gryderetter med fx kylling, svinekød og kalvekød.