Valentina Airèn er lavet på Spanien mest dyrkede, oprindelige hvidvinsdrue, som også bruges til produktion af Brandy. Druen har været mest udbredt i Valdepeñas og i La Mancha, men en genvunden popularitet har også bragt den til andre områder af Spanien, og endda til Sydfrankrig og Portugal. Tidligere blev den ofte blandet med druesorter som Malvasia og Palomino, men nye producenter har med mere moderne vinificeringer vist, at den alene også kan give spændende enkeltdrue-hvidvine.
Valentina Airèn fra La Mancha er et typisk eksempel på dette. Mosten fra de økologiske druer er gæret på ståltank med en efterfølgende kort modning "sur lie" (med bundfald) på samme type tank. Den er aftappet i sin ungdom; alt dette for at prioritere frugt og umiddelbarhed.
Vinen er aromatisk og liflig i duften, med toner af citrusfrugter, æbler, mandler og honning. Smagen byder på både friskhed og en smule fedme og mineralitet, med nuancer af hvidt peber, hasselnødder og igen æbler. Det er en typisk, moderne spansk hvidvin, som både kan nydes alene eller sammen med fx. salater, sushi, skaldyr og fisk.