VITA SAUVIGNON BLANC ØKO IGP 2022 ROOTS BEVERAGES TERRE SICILIANE
Varenummer: 072544
.
DKK 95,00 / Fl.
DKK 76,00 ekskl. moms
Bestsellers i Hvidvin
 • Druesammensætning:
  100%
  Sauvignon Blanc
  1. Anbefales til:
   Fisk, Grøntsagsretter, Pasta, Skaldyr
   
   
   
  Producent: 
  Roots  1.  
   
  Fra regionen Menfi på sydkysten i den vestlige del af Sicilien har vi udvalgt denne økologiske hvidvin lavet på Sauvignon Blanc. Vinen er blevet til som et resultat af et samarbejde mellem mere end 2.000 vinbønder i området, der alle leverer højkvalitets-druer til det lokale kooperativ, som blev dannet i 1958, og hvor bæredygtighed spiller en stor rolle. Vinen besidder lige præcis den karakter, energi og personlighed, som man forventer af vinene fra Middelhavets største perle - Sicilien.

  I Menfi dyrker man ofte Sauvignon Blanc-druer på mere kølig ler- og kalkholdig jord, hvor man opnår optimale resultater. De vertikalt opbundne vinranker (Guyot) hjælper solens stråler med at modne druerne tidligt, således at høsten kan foregå i august, hvor der stadig er en god syre i frugten. Vinen gæres på temperaturkontrollerede ståltanke og modner herefter i 3 måneder. Vinen er vegansk dvs. man bruger ikke klaring med animalske proteiner el. lign (dog ikke certificeret).

  Vita Sauvignon Blanc er lysgylden med et grønligt skær. Vinen har druesortens klassiske tørhed og sprødhed i duften, med nuancer af hyld, lime, grape, grøn peber og æbler. Smagen er liflig og ren med en umiskendelig læskende karakter, hvor der blander sig lette eksotiske toner af mandler, tomatblade og græs. Den er tør, frisk og særdeles harmonisk med aromatiske nuancer og en fin sprødhed. Klassisk italiensk i sin stil! Her får man vin for pengene!

  Server den til salater, grønsagsretter, retter med skaldyr eller fisk samt pasta- og risottoretter. Prøv den også til asparges.
 • EAN 5711656012891
  Pakket af 0