ZWEIGELT ØKO. THERMENREGION JOHANNESHOF REINISCH 2020 75CL.
Varenummer: 072333
.
DKK 145,00 / Fl.
DKK 116,00 ekskl. moms
Bestsellers i Hvidvin
 • Druesammensætning:
  100%
  Zweigelt
  1. Anbefales til:
   Fuglevildt, Grøntsagsretter, Kalv, Kylling, Pasta
   
   
   
  Producent: 
  Johanneshof Reinisch
   
  Distriktet: 
  Thermenregion (Weinbaugebiet)


  1.  
   
  Druen Zweigelt er i dag Østrigs mest kendte rødvinsdrue og blev oprindeligt opfundet netop i Østrig (i 1922) af Dr. Zweigelt ved at krydse druesorterne Blaufränkisch (frugt) og St. Laurent (struktur). Vine lavet på Zweigelt minder lidt om unge Pinot Noir-vine med deres umiddelbare frugtrighed.

  Zweigelt-druerne til denne vin kommer primært fra vinhusets økologiskdyrkede vinmarker omkring landsbyen Tattendorf, hvor den varme og meget mineralske jord (småsten, kalk, sand, ler) er perfekt til røde druer som Pinot Noir, Zweigelt og St. Laurent. Efter afstilkning og en skånsom knusning gennemgår druerne en kort, kølig skindmaceration på ståltanke inden selve gæringen, for at optimere farve-, aroma- og smagsekstrakten. Efter gæringen flyttes vinen til store træfade (1.000-3.000 l.), hvor den modner i 10 måneder.

  Zweigelt fra Johanneshof Reinisch har en meget lækker duft af røde bær, med let krydrede toner. Smagen er sprød, struktureret og harmonisk, med en god mineralitet til sidst. Den må gerne serveres køligere (16 °C) end normalt for en rødvin. Brug den til svinekød, lam, kalv, fuglevildt, pasta- og risottoretter.
 • EAN 9120001624416
  Pakket af 0