CUVEE SUIVIE BRUT PREMIER CRU CHAMPAGNE PIERRE MORLET 12% 75CL.
Varenummer: 071950
.
DKK 329,00 / Fl.
DKK 263,20 ekskl. moms
 •  
CUVEE SUIVIE BRUT PREMIER CRU CHAMPAGNE PIERRE MORLET 12% 75CL.


Mere information

Køb sammen med det her produkt
Bestsellers i Mousserende Vin
 • Land: Frankrig 

  Størrelse:  75,00

  Druer: 35% Chardonnay 65% Pinot Noir 

  Lagring: 2. gæring på flaske: 5 år.

  Alkohol: 12,00

   

  Om produktet

  Cuvée Suivie Brut er sammensat af 65% Pinot Noir og 35% Chardonnay fra husets 1. Cru- og Grand Cru-vinmarker i Avenay Val d’Or, Mutigny, Bisseuil og Aÿ-Champagne. For at sikre en stabil kvalitet og en god kontinuitet, er denne cuvée som udgangspunkt sammensat af tre årgange, aktuelt 2014, 2015 og 2016.

  Vinificeringen og modningen er meget klassisk for Champagne-området med en første-gæring af vinen på en kombination af temperaturregulerede ståltanke og 600 l. franske egefade (“demi-muids”). Efterfølgende gennemgår vinen den malolaktiske gæring og slutteligt modnes den “sur lie” i forhold til den enkelte årgangs karakteristika. Anden-gæringen foregår først med flaskerne liggende i vandret position (“sur lattes”) i 3 år og derefter med halsen nedad (“sur pointes”) i 2 år. Dégorgement foretages efter den klassiske drejning af flaskerne (remuage), og herefter hviler de yderligere i 3 måneder inden frigivelsen.

  Cuvée Suivie Brut (restsukker: 4g./l.) byder på fine, vedvarende bobler i glasset, og en lysgylden farve. Duften er tør og umiddelbar, med delikate nuancer af hvide, vilde buskblomster, citrusfrugter (lime, grape) og grønne æbler. Smagen er sprød og ren, igen med citrustoner, men også sarte toner af røde bær som ribs og tyttebær. Pinot Noir giver flot struktur og præcision, og man fornemmer især Chardonnays fedme i eftersmagen, hvor der også er en god mineralitet. En meget vellavet og klassisk champagne i den delikate stil.

 • Pakket af 0