De la Finca 2017, Conca del Riu Anoia, er lavet på 60% Xarel.lo, 30% Macabeo og 10% Parellada. Xarel.lo kommer fra marken Mirador del Serral, hvor vinstokkene er plantet i 1964, mens Macabeo (plantet i 1994) og Parellada (plantet ligeledes i 1994) kommer fra La Barbera. Man praktiserer en naturlig bundfældning uden filtrering inden presning. Efter gæringen bliver basisvinen modnet i 6 måneder på sit lie (bundfald) i rustfrie ståltanke og derefter gæret i 30 mdr. på flaske efter Méthode Traditionelle teknikken. Der tilsættes ingen sukkerlikør efter degorgering, og vinen er derfor i den tørre ende.
2017-årgangen gav mange udfordringer i vinmarkerne, med hård frost i april (hvor man mistede 5% af høsten) og kun 4 dages regn fra maj til høsten. At 2017 De la Finca er så harmonisk og intens er lidt af en mirakel! I duften finder man en kombination af citrustoner med nuancer af ristet brød og smør. Med lidt iltning kommer der også toner af eksotiske frugter. I smagen eksploderer vinen nærmest i munden med komplekse og frembrusende frugttoner først, men vinen viser også friskhed, sprødhed og finesse med diskrete, mineralske toner. Brug den som aperitif eller til et måltid sammen med skaldyr- eller fiskeretter med cremede saucer eller til ost (gratineret).