CABERNET SAUVIGNON GRAND ESTATES COLUMBIA CREST 2019 14,5% 75CL.
Varenummer: 072368
.
DKK 179,00 / Fl.
DKK 143,20 ekskl. moms
Bestsellers i Rødvin
 • Druesammensætning:
  80%
  Cabernet Sauvignon
   
  Merlot
   
  Syrah
  1. Anbefales til:
   Gryderet, Lam, Okse, Råvildt
   
   
   
  Producent: 
  Columbia Crest


   
  Distriktet: 
  Columbia Valley


  1.  
   
  Cabernet Sauvignon Grand Estates er primært lavet af Cabernet Sauvignon, men også en smule Merlot, Syrah og Cabernet Franc (efter årgang), som hovedsageligt hentes i AVA Horse Heaven Hills (som bringer fylde og struktur) og AVA Wahluke Slope (som bringer aroma og kompleksitet). Begge områder hører til i Columbia Valley, som er et ret tørt område, så man anvender drypirrigation. Jordbunden er ikke særlig frugtbar og holder ikke godt på vandet, så drypirrigation giver optimal kontrol over vinplanternes vækstmønstre.

  Gæringen på ståltanke foregår med 25% hele bær. Derefter macererer vinen sammen med drueskindet i 6-10 dage, inden bærmen presses fra. Blandingen af vinene fra de forskellige druer foregår lige efter presningen, og vinen gennemgår derefter en malolaktisk gæring på ståltanke og træfade. Efter en sammenstikning bliver vinen modnet (14-17 mdr.) på en kombination af amerikanske og franske egetræsfade, hvoraf ca. 1/3 er nye.

  Cabernet Sauvignon Grand Estates har en dyb, mørk, rubinrød farve. I sin ungdom er den stadig en smule lukket i duften, men den udvikler sig fint, hvis man enten ilter vinen på karaffel eller ilter den godt i glasset. Den udvikler da stor kompleksitet i sine aromaer af mørke bær (solbær, blåbær og blommer). I smagen finder man både mørke nuancer af chokolade og mokka, men også mere kølige, sprøde toner, som gør vinen meget harmonisk og meget velegnet til gastronomien. Server den til lam, okse og vildt - både stegt og i sammenkogte retter.
 • EAN 0088586401848
  Pakket af 0