CARIGNAN VIELLES VIGNES IGP PAYS 2022 ABBOTTS &DELAUNAY 13,5% 75CL
Varenummer: 072397
.
DKK 99,00 / Fl.
DKK 79,20 ekskl. moms
Køb sammen med det her produkt
Bestsellers i Rødvin
 • Druesammensætning:
  100%
  Carignan
  1. Anbefales til:
   Fisk, Gratinerede retter, Skaldyr, Sushi
   
   
   
  Producent: 
  Abbotts & Delaunay


   
  Distriktet: 
  IGP Pays d'Oc


  1.  
   
  Størstedelen af de Carignan-druer, som bruges i denne Vieilles Vignes, kommer fra 50 år gamle vinstokke dyrket langs Canal du Midi nær byen Narbonne, hvilket giver vinen stor koncentration og fylde. Resten hentes dels i Minervois-området, hvor den ler- og kalkholdige undergrund giver tanninrige og aromatiske vine, dels i Corbières, hvor nogle højtbeliggende parceller giver friskhed, sprødhed og frugtkarakter.

  1/3 af druerne er håndplukket og vinificeres i hele klaser for at prioritere friskheden og frugtnuancerne, mens 2/3 vinificeres traditionelt med en afstilkning, en skånsom knusning og en lang gæring på en kombination af beton- og ståltanke. Efter presningen modnes vinen i ca. 6-8 måneder, med 80% af vinen på nye og brugte træfade og resten i ståltanke.

  Vinen har en flot, mørk, rubinrød farve med violet kant. I duften finder man lækre, saftige nuancer af mørke bær som brombær og solbær, men også krydrede toner af kaffe, mørk chokolade og tobak. Smagen er tør og struktureret med god tannin samt en karakter af bitter chokolade og engelsk lakrids. Den slutter med god friskhed og charme. Server den til grillet kød, gryderetter med svinekød, okse eller lam. Prøv den også til en mørk chokoladekage.
 • EAN 3760011571797
  Pakket af 0