Batailley 2018 er sammensat af 74% Cabernet Sauvignon, 23% Merlot og 3% Petit Verdot fra vinstokke, som i gennemsnittet er 47 år gamle. Vinificeringen forløber separat for hver druesort og parcel, med en lang og kølig gæring på ståltanke, en malolaktisk gæring og en modning i 18 måneder på franske egetræsfade af 225 l., hvoraf de 60% var nye for 2018.
2018 bød på et regnfuldt forår i Pauillac, noget som forsinkede knopskydningen på planterne, men samtidig gav gode vandreserver i dybden. Derefter kom der masser af sol, som gav perfekte forhold under blomstring, frugt-dannelse og modning. Dog blev nogle vinmarker ramt af meldug og skimmelangreb, som betød ekstra arbejde i vinmarkerne og et let reduceret høstudbytte. Druerne havde til gengæld en perfekt sukker-syre balance og en utrolig frugtkoncentration. 2018 betragtes derfor allerede som en af de bedste og mest klassiske årgange for Pauillac og for Château Batailley.
Vinen har en dyb, rubinrød farve. Duften byder på koncentrerede og en smule krydrede, mørke toner af brombær, chokolade og lakrids. I smagen er vinen meget kompleks og kødfuld, med god tannin og igen nuancer mørke bær, lakrids og mokka. Eftersmagen er lang og koncentreret, men også med Batailleys sædvanlige renhed og elegance. En meget vellykket årgang med et stort gemmepotentiale. Server den til rødt kød, retter med fuglevildt eller lam og til mange stuvede kødretter. Prøv den også til en god, moden rødskimmelost. Batailley fortjener at blive serveret i store glas!