Batailley 2019 er sammensat af 74% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot og 1% Petit Verdot fra vinstokke, som i gennemsnittet er 47 år gamle. Vinificeringen forløber separat for hver druesort og parcel, med en lang og kølig gæring på ståltanke, en malolaktisk gæring og en modning i 18 måneder på franske egetræsfade af 225 l., hvoraf de 60% var nye for 2019.
Vinen har en dyb, rubinrød farve. Duften byder på koncentrerede og en smule krydrede, mørke toner af brombær, chokolade og cedertræ. I smagen er vinen ret moden med god kompleksitet og fylde og ret afrundet tannin. Eftersmagen er lang og kødfuld, med Batailleys sædvanlige renhed og elegance. En ret harmonisk årgang med et godt gemmepotentiale, dog vil den udvikle sig hurtigere end fx 2018.
Server den til rødt kød, retter med fuglevildt eller lam og til mange stuvede kødretter. Prøv den også til en god, moden rødskimmelost. Batailley fortjener at blive serveret i store glas!