Chianti ”Biskero” er sammensat af områdets tre klassiske druer Sangiovese (85%), og lige dele af Canaiolo Nero, Mammolo og Merlot, dyrket efter økologiske og biodynamiske principper i vinmarkerne ”Poggio Piglia” (9 ha.) nær Chiusi, ”Abbadia” (8 ha.) i Torrita di Siena og “Greppo” (8 ha.) i Abbadia di Montepulciano. Mens gæringen foregår på ståltanke, foregår modningen (4 mdr.) for 70% af vinen i ståltanke og resten på amerikanske fade af 300 l. Efter aftapningen modnes vinen yderligere 3 måneder i kælderen inden de frigives.
Vinen har en flot rød, brillant farve. I duften er vinen umiddelbar og frugtrig med toner af hindbær og kirsebær. I smagen kommer friskheden og sprødheden meget frem – igen med flotte rødlige toner – og vinen byder samtidig på en god struktur og kødfuldhed. I eftersmagen har vinen en let krydret smag, som er klassisk for Chianti. En flot og harmonisk vin!
Det er en vin, som er bedst i sin ungdom, og selvom den sagtens vil kunne serveres til lidt kraftige retter som lam, oksekød osv., vil den egne sig bedst til stegt fjerkræ, kalvekød, pastaretter eller simpelthen for sig selv. Dens frugt og finesse tillader det. Serveringstemperatur: 18-20°C.