CORBIERES ROUGE AOC A TIRE D'AILE ABBOTTS & DELAUNAY 2021 75CL. 13,5%
Varenummer: 072839
.
DKK 129,00
DKK 103,20 ekskl. moms
Leveringsomk. tilægges

Gem til senere

For at gemme varen til senere skal du være logget ind.
  • På lager
  • Levering: 1-2 dage
Bestsellers i Rødvin
  • Serien “A tire d’Aile” (“Med susende vingeslag”), udstyret med en fugl på etiketten, skal udtrykke respekt for omgivelserne omkring vinstokkene, ikke mindst dyrelivet. Med bl.a. de mange fugle, som både spiser skadelige insekter, men ikke viger tilbage for at stjæle nogle af de mest modne druer… Når vindyrkerne nærmer sig, flygter de “med susende vingeslag”. Serien samler elegante og harmoniske vine fra klassiske områder i Languedoc.

    Denne Corbières er lavet på Syrah og Grenache fra forskellige parceller i AOC Corbières. 65% af druerne hentes i den østlige del langs kysten, hvor druerne tilfører friskhed og elegance. 20% hentes tæt ved nabodistriktet Fitou mod syd, et område som giver meget aromatiske vine. De resterende 15% kommer fra Corbières sub-område Boutenac, som er kendt for sine meget dybe og koncentrerede druer. Denne druediversitet tilfører vinen god kompleksitet og harmoni. Druerne bliver høstet manuelt og transporteres til kælderen i små kasser à 40-50 kg. De bliver straks afstilket men ikke knust, inden gæringen starter på ståltanke, separat for hver parcel. Derefter bliver de forskellige cuvéer blendet, og vinen gennemgår en modning i 15 mdr. på 40% træfade (20% nye) og 60% ståltanke.

    En vin som virkelig giver kvalitet for pengene. Vinens mørke farve melder allerede om intensitet og kompleksitet, og fornøjelsen bliver bare ved. I duften finder man spændende og sødmefulde toner af violer og modne kirsebær, og smagen byder på en hel symfoni af frugtnuancer, blandet med let eksotiske nuancer af vanilje og tobak. Her danner karakteren af fuldmodne druer, områdets klassiske krydrede stil og vinens moderne stil en fin harmoni. Prøv den med svine- eller kalvekød, med fjerkræ eller til provencalske gryderetter, men også til kraftigere kødretter med fx okse- eller lammekød.