Mere om produktet
Coste di Moro er lavet på Montepulciano-druer, som dels dyrkes med Pergola Abruzzese-metoden, dels med Guyot-opbindingsmetoden. Vinmarkerne ligger i en højde mellem 300 og 450 m.o.h. og er både økologisk- og biodynamisk dyrkede. Kun de bedste klaser vælges til denne vin, og efter en afstilkning og en skånsom knusning gærer druerne på ståltanke med deres egne gærceller. Efter presningen og en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i min. 4 måneder på en kombination af egetræsfade og ståltanke. Efter aftapningen modnes vinen i yderligere et par måneder, før den frigives.
Vinen har en intens, mørkerød farve. Duften er meget koncentreret med mørke toner af syltede kirsebær, brombær, bitter chokolade og nyristet kaffe. Smagen er kødfuld og kompleks, med god tannin og velour, og en tør og krydret finish, som udvikler sig flot i glasset og fortsætter i munden. Det er en meget sammensat vin. Prøv den til svinekød, lam, kalv og vildt, men også til fyldige og krydrede pasta- eller gryderetter.