COTES DU RHONE VILLAGES 1895 CHAUTEAU MAUCOIL ØKO. 2021 75CL.
Varenummer: 072332
.
DKK 310,00 / Fl.
DKK 248,00 ekskl. moms
Køb sammen med det her produkt
Bestsellers i Rødvin
 • Druesammensætning:
  100%
  Grenache
  1. Anbefales til:
   And, Lam, Okse, Råvildt
   
   
   
  Producent: 
  Chateau Maucoil


   
  Distriktet: 
  Côtes du Rhône


  1.  
   
  Côtes-du-Rhône Villages 1895 er udelukkende lavet på økologiskdyrkede Grenache Noir-druer fra en enkelt parcel (lige på grænsen til Châteauneuf-du-Pape appellationen), som Château Maucoil genplantede i 1895, efter at mere end 2/3 af området i 1866 blev ramt af vinlusen phylloxera, hvor vinstokkene blev udryddet. Jordbundsforholdene ligner meget Châteauneuf, med hovedsageligt ler, kalk, sandsten og runde aflejringssten.

  Druerne høstes manuelt ved optimal modning i små kasser af 15 kg. med en dobbelt sortering, dels under plukningen, dels ved ankomsten til kælderen. Efter en total afstilkning og en meget skånsom knusning bliver druerne gæret køligt (10°C) på betontanke i 7 dage og derefter i tre uger (28°C) med løbende omrøringer. Alt dette foregår med druernes naturlige gærceller for at bevare parcellens ganske enestående karakter. Alt efter årgangen bliver vinen derefter modnet i 18 måneder på franske træfade af 360 l. fra François Frères i Bourgogne, en af Frankrigs bedste bødkere.

  Côtes-du-Rhône 1895 har en flot, blank, mørk, rubinrød farve. Duften er meget koncentreret, med mørke nuancer af brombær, kirsebær, engelsk lakrids og bitter chokolade, men viser samtidig en umiddelbar, aromatisk og sprød karakter, som er klassisk for de bedste Côtes-du-Rhône-vine. I smagen finder man nogle af de samme toner, og selv om man fornemmer, at vinen har masser af potentiale og god tannin, giver den allerede utrolig meget fra sig i sin ungdom og virker allerede meget elegant. En fremragende vin, som kan serveres til fx and, gris, lam eller okse, gerne med provencalske krydderier, eller til gryderetter med vildt.

 • EAN 3544840002116
  Pakket af 0