COTES DU RHONE VILLAGES ØKO. PAUL JABOULET AINÉ 2021 75CL. 14,5%
Varenummer: 072331
.
DKK 210,00 / Fl.
DKK 168,00 ekskl. moms
Køb sammen med det her produkt
Bestsellers i Rødvin
 • Druesammensætning:
  14%
  Carignan
  4%
  Diverse
  32%
  Grenache
  26%
  Mourvedre
  24%
  Syrah
  1. Anbefales til:
   And, Gris, Kalv, Lam
   
   
   
  Producent: 
  Paul Jaboulet Ainé
   
  Distriktet: 
  Côtes du Rhône


  1.  
   
  Côtes-du-Rhône Villages fra Domaines Paul Jaboulet Aîné er sammensat af Grenache (32%), Syrah (24%), Mourvèdre (26%), Carignan (14%) og andre druer som Muscardin og Cinsault. Druerne hentes på forskellige økologiskdyrkede parceller i Villages-distriktet i den sydlige del af Rhône.

  Selv om foråret 2020 var et af de varmeste, man har oplevet i Frankrig, bragte nogle få regnbyger vand og kølighed i vinmarkerne. Blomstringen foregik tidligt, men ellers perfekt. Pga. en ekstrem varmeperiode uden regn fra primo juli, frygtede man tørke-stress hos druerne, men eftersom man oplevede et tidligt farveskifte på klaserne - hvor druerne derefter kræver knap så meget vand - undgik man katastrofen. Høsten begyndte allerede ultimo august, og da vejret var perfekt, kunne man vente med at høste druerne på de forskellige parceller, til de var optimalt modne. Resultatet blev perfekte, sunde, aromatiske og smagfulde druer, som lovede en stor årgang. Vinen er gæret på ståltanke, og er derefter modnet i 6-9 måneder på store franske træfade.

  Vinen har en levende, rubinrød til violet farve. I duften finder man komplekse, ekspressive elementer af violer, sydfranske krydderurter som rosmarin, timian og lavendler samt koncentrerede nuancer af moden frugt, solbærlikør og lakrids. I smagen finder man mange af de samme elementer og en behagelig sødme, der er nærværende uden at være påtrængende, også i finishen. En meget harmonisk og stilfuld rødvin!

  Server den til lam, kalv og til hvidskimmeloste. Den vil også være god til and og flæskesteg. Den giver meget fra sig i sin ungdom, men kan også nydes i op mod 6-8 år fra høståret.
 • EAN 3105714950553
  Pakket af 0