EGO BIO COTES DU ROUSSILLON 75CL. VILLAGES DOMAINE CAZES 2020 14%
Varenummer: 071916
.
DKK 199,00 / Fl.
DKK 159,20 ekskl. moms
Køb sammen med det her produkt
Bestsellers i Rødvin
 • Druesammensætning:
  60%
  Grenache
  10%
  Mourvedre
  30%
  Syrah
  1. Anbefales til:
   Fuglevildt, Grill, Lam, Okse
   
   
   
  Producent: 
  Domaine Cazes


   
  Distriktet: 
  Roussillon


  1.  
   
  Ego er sammensat af 40% Grenache, 40% Syrah og 20% Mourvèdre fra biodynamiskdyrkede parceller, hvor vinstokkene er ca. 30 år gamle. Jorden består af ler- og kalkholdige lag, blandet med smuldrende skiffer og klassiske runde aflejringssten øverst, som opmagasinerer varmen om dagen og afgiver den om natten. Klimaet er varmt, men med god afkøling fra havet alt sammen perfekte forhold til dyrkning af områdets klassiske druesorter.

  Da druesorterne modner på forskellige tidspunkter, foregår høsten og vinificeringen separat. Klaserne bliver selekteret både under plukningen og efter ankomsten til kælderen. Druerne er 100% afstilket, inden de bliver skånsomt knust og sat til gæring på temperaturregulerede ståltanke, ved hjælp af deres egne gærceller. Flere daglige omrøringer af vinen og bærmen foretages i de fire uger, gæringen varer. Efter presningen og en naturlig bundfældning modnes vinen i 12 mdr. på ståltanke og yderligere i 18 mdr. efter aftapning.

  Ego er absolut i den klassiske Roussillon-stil, med en mørk, blank, rubinrød farve og flotte aromaer af modne bær, krydderier (bl.a. peber) og bitter chokolade. Smagen er kødfuld, med nuancer af kirsebær, brombær, engelsk lakrids og igen sort peber. Man kan fornemme en god tannin til sidst, som sikrer vinen et langt modningspotentiale, men den giver allerede meget fra sig i sin ungdom. En både vellavet og meget imponerende vin! Lige til at nyde sammen med de bedste middelhavsinspirerede kød- og vegetarretter med krydderurter, tomater, hvidløg, men også til grillet eller stegt lam, okse eller kalv. Prøv den også til vildt.
 • EAN 3248843000024
  Pakket af 0