HAUT MEDOC JEAN BAPTISTE AUDY 2018 75CL. 14%
Varenummer: 072334
.
DKK 139,00 / Fl.
DKK 111,20 ekskl. moms
Køb sammen med det her produkt
Bestsellers i Rødvin
 • Druesammensætning:
  2%
  Cabernet Franc
  59%
  Cabernet Sauvignon
  39%
  Merlot
   
   
   
   
  Producent: 
  Jean-Baptiste Audy
   
   
  Distriktet: 
  Médoc-Haut-Médoc


  1.  
   
  Det er négoce-vinhuset Jean-Baptiste Audy (grundlagt 1881) i Libourne, med egne vinslotte i Pomerol, Lalande de Pomerol og Lussac Saint-Emilion, og desuden produktion af vine fra andre Bordeaux distrikter, som står for denne meget typiske Haut-Médoc.

  Druerne (59% Cabernet Sauvignon, 39% Merlot og 2% Cabernet Franc) hentes på flere parceller i distriktet, med Haut-Médocs klassiske undergrund af sand, graves-sten og muld. Gæringen af de forskellige druer foregår separat på temperaturregulerede ståltanke, og efter en malolaktisk gæring bliver vinene modnet i et år på en kombination af ståltanke og cementtanke. Først derefter fortager man sammemstikningen af vinene fra de tre druesorter.

  2018 var en fremragende årgang i Haut-Médoc. Vinen har en flot granatrød farve og en rig, frugtig bouquet, hvor man også finder let krydrede toner. Smagen er umiddelbar med masser af charmerende toner såsom solbær, brombær og blommer samt en smule kirsebærsten, lakrids og sødlige krydderier. Det er en utroligt harmonisk vin, som sagtens kan nydes i sin ungdom.

  Jean-Baptiste Audys Haut-Médoc kan både serveres til retter med fjerkræ eller lyst kød, men også til kraftigere kødretter med svine-, okse og lammekød. Prøv den endda til varme grønsagsretter eller til en fast rødskimmeost.
 • EAN 3364610061774
  Pakket af 0