LE OLLE BARDOLINO CLASSICO 14% SUPERIORE CANTINE LENOTTI 2021
Varenummer: 072112
.
DKK 159,00 / Fl.
DKK 127,20 ekskl. moms
Køb sammen med det her produkt
Bestsellers i Rødvin
 • Druesammensætning:
  10%
  Cabernet Sauvignon
  65%
  Corvina
  25%
  Rondinella
  1. Anbefales til:
   Grill, Gris, Kalv, Lam
   
   
   
  Producent: 
  Cantine Lenotti


   
  Distriktet: 
  Bardolino


  1.  
   
  Bardolino Le Olle er lavet på Corvina (65%), Rondinella (25%) og Cabernet Sauvignon, som dyrkes på ejendommen La Pra midt på Gardasøens østlige skråninger, kun et par kilometer fra selve byen Bardolino. Vinen har fået navn efter de keramikkrukker, romerne brugte til at opbevare vin i. To af disse krukker blev for nogle år siden fundet i en gammel brønd midt på ejendommen og vidner om, at vinproduktion i dette området ikke er et moderne påfund. Det er en tegning af en af de fundne krukker, man finder på etiketten.

  Straks efter høsten bliver 70% af druerne skånsomt mast og gæret i rustfrie ståltanke. De resterende 30% af druerne bliver tørret på ejendommen La Pra i 40-50 dage og bliver først let presset og gæret i november. Derefter bliver vinen yderligere lagret i nogle måneder delvist på rustfrie ståltanke og på små træfade, og aftapningen foregår sterilt ved lav temperatur.

  Le Olle har en flot, dybrød farve, og i duften finder man nuancer af rosiner, krydderier og modne frugter. Smagen er dyb og sprød med en behersket bærsødme og en perfekt balance mellem strukturen, finessen og blødheden. Den vil egne sig flot til lam, grillet svine-, kalve- eller oksekød samt til modne oste.
 • EAN 8000305005092
  Pakket af 0