MONTEBACO PARCELA CARA NORTE ØKO. RIBERA DEL DUERO 2020 75CL. 14,5%
Varenummer: 072341
.
DKK 249,00 / Fl.
DKK 199,20 ekskl. moms
Bestsellers i Rødvin
 • Druesammensætning:
  100%
  Tempranillo
  1. Anbefales til:
   Lam, Okse, Ost, Råvildt
   
   
   
  Producent: 
  Bodegas Montebaco


   
  Distriktet: 
  Ribera del Duero


  1.  
   
  CaraNorte er opkaldt efter den parcel i Valbuena de Duero, hvor man henter de 100% Tempranillo-druer, vinen er lavet på. Den økologiskdyrkede vinmark Parcela Cara Norte ligger i 840-880 m.o.h., på en nordvendt skråning med en hældning på 15%. De kølige forhold i denne højde er med til at sikre en lang, stabil modning af druer, som giver meget aromatiske, frugtrige og sprøde vine. En klassisk, meget stenrig undergrund er samtidig med til at sikre en god kompleksitet og mineralitet, som tydeligt smages i vinen.

  Druerne er gæret på temperaturregulerede ståltanke med druernes egne gærceller, og efter en spontan malolaktisk gæring bliver vinen modnet i 14 måneder på små franske træfade, hvoraf de 30% er nye. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og uden filtrering, for at bevare terroir-karakteren fra vinmarken. Produktionen er begrænset til 15.512 almindelige flasker og 206 magnumflasker.

  CaraNorte har en flot, dyb, rubinrød farve. Duften er meget frugtig, med komplekse nuancer af røde og mørke bær samt marcipan og en smule vanilje. I smagen finder man toner af blåbær og vilde brombær samt en meget flot, velintegreret trækarakter. En meget vellykket Ribera del Duero, med distriktets klassiske krydrede toner og en flot harmoni mellem frugt, tørhed og mineralitet.

  Den egner sig fint til lettere kødretter med fx fjerkræ, svine- eller kalvekød, men også til kraftigere retter.

  ANMELDELSER

  Tim Atkins 96/100 Point
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 • EAN 8414606352241
  Pakket af 0