MONTECILLO RIOJA RESERVA BODEGAS 2015 75CL. 13,5% RØDVIN
Varenummer: 072353
.
DKK 159,00 / Fl.
DKK 127,20 ekskl. moms
Bestsellers i Rødvin
 • Druesammensætning:
  7%
  Mazuelo/Cariñena
  3%
  Garnacha/Garnatxa (Grenache)
  90%
  Tempranillo
  1. Anbefales til:
   Grill, Lam, Okse, Råvildt
   
   
   
  Producent: 
  Bodegas Montecillo
   
  Distriktet: 
  Rioja DOCa
  1.  
   
  Bodegas Montecillos Rioja Reserva 2014 er sammensat af 90% Tempranillo, 7% Mazuelo og 3% Garnacha. Montecillo henter hovedparten af druerne på egne marker, men også hos en fast skare af små drueproducenter i Rioja Alta, som alle dyrker deres vinmarker i tæt samarbejde med ønolog og agronom Carmelo Espinosa Muga, som er ansvarlig for dyrkningen hos Montecillo. Sammen med kældermesteren, Mercedes Garciá Rupérez, har de defineret de rette parceller til de rette druesorter, og udviklet nye, miljøvenlige dyrkningsmetoder, som kan forbedre druernes kvalitet og kompleksitet.

  I kælderen er det Mercedes Garciá Rupérezs opgave, at give vinene deres egen stil og identitet. Hver druesort får en separat vinificering. Ved ankomst til kælderen prioriterer Mercedes en skarp sortering af druerne, en total eller delvis afstilkning samt en mild knusning. Derefter gennemfører man en kølig maceration inden selve gæringen, for at øge aroma-, farve- og smagsekstrakt. Den lang, kølig gæring med druernes egne gærceller foregår derefter på de nye Ganimede gæringstanke, som sikrer en skånsom og effektiv proces. Efter en kort efter-gærings maceration efterfulgt af den malolaktisk gæring på cement-tanke, blev Reserva 2014 modnet på franske og amerikanske fade (30-65% nye efter druesort) i 24 mdr. Efter sammenstikning og aftapning blev vinen yderligere modnet på flaske i 24 mdr.

  I farven er vinen mørk, rubinrød med lidt brunlige nuancer. I duften finder man Riojas klassiske krydrede, komplekse toner af peber, lakrids, chokolade, kanel og mørke bær, men også god sprødhed. I smagen er vinen meget struktureret og mineralsk, men samtidig elegant og sprød, med karakterer af knuste, modne bær og mørke krydderier. Den slutter med en lang eftersmag, hvor der er en god harmoni mellem styrke, kompleksitet og elegance.

  Server den til gryderetter med and, lam, okse og fuglevildt, men også gerne til grill.
 • Pakket af 0