Vinen er lavet på Negroamaro-druer fra parceller i Salento, som ligger ca. 100 m. over havet, og hvor undergrunden mest består af ler, kalksten og sand. Druerne høstes ved optimal modenhed, normalt midt i september. Gæringen foregår på temperaturregulerede ståltanke, og efter en skånsom presning gennemgår vinen en malolaktisk gæring. Til sidst modnes vinen i 4-6 måneder på franske træfade.
Negroamaro Talò har en mørk, rubinrød farve med et lilla skær. Vinen er meget aromatisk i duften med toner af kirsebær, solbær og blommer samt let krydrede nuancer af bitter chokolade og lakrids. De samme toner kommer også frem i smagen, som er ret umiddelbar og frugtrig og som slutter med krydrede toner. En klassisk Negroamaro fra Alento, afrundet og harmonisk. Meget vellavet vin.
Den vil egne sig fint til grønsagsretter, til oksekød, lam eller vildt. Prøv den også til modne hvid- eller rødskimmeloste.