PINOT NOIR BOURGOGNE 2021 12,5% 75CL. DOMAINE JEAN-MARC BROCARD
Varenummer: 072241
.
DKK 199,00 / Fl.
DKK 159,20 ekskl. moms
Bestsellers i Rødvin
 • Druesammensætning:
  100%
  Pinot Noir
  1. Anbefales til:
   Fisk, Skaldyr, Østers
   
   
   
  Producent: 
  Domaine Jean-Marc Brocard
   
  Distriktet: 
  Bourgogne AOC
  1.  
   
  Navnet ICA-ONNA på etiketten er inspireret af den keltiske og romerske betegnelse Icaonna (Icauna) for floden Yonne i Auxerres. Domaine Jean-Marc Brocard henter Pinot Noir-druerne til denne vin fra ejendommens sydvendte vinmarker i Saint-Bris-le-Vineux, med 60 år gamle vinstokke, som vokser på en ler- og kalkstensholdig undergrund. Den tætte beplantning på 5.700 vinstokke/ha. giver mulighed for at producere færre klaser pr. plante, men til gengæld meget koncentrerede og frugtige druer.

  Druerne høstes med moderne, skånsomme høstmaskiner. Efter en afstikning og en kort, kølig maceration, går gæringen naturligt i gang med druernes egne gærceller på 10% træfade og 90% ståltanke. Efter presningen gennemgår vinen en malolaktisk gæring og modnes derefter i 11 måneder på samme kombination af træfade og ståltanke. Aftapningen foregår i kælderen efter en naturlig bundfældning, og en ganske let filtrering, hvis nødvendigt.

  Vinen er en flot repræsentant for sin appellation. Flot, blank, rubinrød farve og en åben duft med nuancer af røde bær. Smagen virker i første omgang let og liflig, men vinen udvikler sig hurtigt i glasset og får mere dybde, struktur og fedme. Her kommer intense toner af kirsebær, solbærblade, krydderier og vanilje. Den ender med at få en fremragende harmoni mellem de delikate frugtnuancer og den afrundede tannin. En både charmerende og forførende vin.

  Server den til grillet kød (gris, lam, kalv og fjerkræ), fondue bourguignonne og hvid-/rødskimmelost.
 • EAN 3436809910412
  Pakket af 0